Kleine stadstuin met organische vormgeving

Voor deze lange, relatief smalle achtertuin is gekozen voor een organische vormgeving, passend in de filosofie van de eigenaren; innerlijke bezinning en terugkeer naar het hart.

Review van Mirjam en René Rockx-Langenhuijsen 

“Toen wij de tuin( 6 bij 19 meter) bij ons huurhuis wilden veranderen,was het vertrekpunt een verwaarloosde tuin, die een hele nieuwe structuur en beplanting nodig had.

We vroegen mijn broer Marcel Langenhuijsen, van Studio Chelone, om een tuinplan voor ons te ontwerpen. Hij kwam eerst voor een uitgebreid gesprek over onze smaak, onze wensen, ons budget en hij bekeek de locatie, zoals zoninval en omgevingsfactoren als bomen en schuttingen.

Het was een inspirerend gesprek waarin hij zijn creatieve ideeën, zijn plantenkennis én zijn natuurbewustheid inzette, zodat hij met een duurzaam en goed op onze wensen afgestemd plan kwam, waarin dat allemaal was gecombineerd.

Inmiddels genieten we al jaren van onze prachtige tuin, die het hele seizoen bloei kent, waarin vogels, bijen en vlinders huizen tot en met de waggelende egel die in onze tuin woont.

 

Het volledige pakket aan informatie inclusief onderhouds- en snoeiadviezen maakte het totale plaatje compleet.

Het is natuurlijk mijn broer, maar desalnietemin is hij DE ontwerper, die van onze tuin een paradijsje naar ons hart heeft gemaakt.”