Kleine stadstuin met diagonale lijnvoering

Door het min of meer rechthoekige karakter van deze tuin, is er bewust gekozen voor een diagonale lijnvoering in het grondvlak en in de verticale vlak. Deze diagonale lijnvoering zorgt visueel voor het vergroten van het tuinoppervlak.

Gegevens:
De achtertuin is ca 10*10 m2 groot, ligt op het noorden, met als blikvanger een diagonaal geplaatste pergola.

Review van Yvonne en Randy Jochems

“Einde 2006 woonden we al ruim 15 jaar in ons huis en waren onze kinderen inmiddels volwassen geworden.

We hebben toen besloten om de functie en inrichting van onze voor- en achtertuin drastisch te veranderen.

We hebben Studio Chelone gevraagd om naar onze ideeƫn en wensen te luisteren, om mee te denken over vorm, inrichting, beplanting en om met meerdere ontwerpen te komen.

Dat proces is uitstekend verlopen en resulteerde in een 5-tal originele ontwerpen, keurig uitgewerkt, geschetst en gekleurd.

Studio Chelone had tevens een lijst opgesteld en foto’s beschikbaar gesteld van alle aangeboden planten.

We hebben een 2-tal ontwerpschetsen geselecteerd en daar de offertes voor ontvangen, die op een overzichtelijke manier waren gespecificeerd naar werkzaamheden, materialen en planten.

We hebben 1 ontwerp gekozen, inclusief een volledige specificatie van alle bestratingsmaterialen, planten en houtconstructies.

In het ontwerp hebben we een groot deel van de toen aanwezige planten en bestratingsmaterialen een nieuw plekje kunnen geven.

Studio Chelone heeft de planning en uitvoering georganiseerd.

Een hovenier heeft de uitvoering verzorgd.

Het onderhoud doen we zelf, met veel plezier en gemak.

Nu, na bijna 12 jaar (!!), genieten we nog steeds volop van onze prachtige tuin, met meerdere leuke plekjes om in de zon of in de schaduw te vertoeven met uitzicht op de planten die het gehele jaar door een wisselende en bloeiende aanblik bieden.”

Het eindresultaat heeft onze verwachtingen overtroffen.