Over ons

Aangenaam kennis maken

Ik ben Marcel Langenhuijsen. In 2024, 31 jaar geleden ben ik gestart met mijn zelfstandig hoveniersbedrijf ‘Le Début-extérieur’, onder het motto: ‘Het begin van elke mooie tuin’. Na enkele jaren praktijkervaring namen de onderwijskriebels de overhand, maar bleef het ontwerpdeel van het bedrijf actief in de markt onder de naam Studio Chelone. Vanaf de start zijn ontwerpen gemaakt, van landschappelijke tot kleine stadstuinen, steeds in de geest van het wensenpakket van de klant.

Inmiddels zijn een aantal specialiteiten verder doorontwikkeld. Met name levensloopbestendigheid van buitenruimten, dak- en gevelgroen en klimaat- en milieukundige aanpassingen voor buitenruimten.

Hetty

Al bijna 25 jaar ‘werkmaatje’ bij advies en ontwerp van buitenruimten.

Marcel

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam als ontwerper en adviseur van bijzondere buitenruimten, met daarnaast ruim 25 jaar ervaring als docent in het ‘groene’ MBO-onderwijs. Daarnaast geef ik avondcursussen herontwerp van tuinen bij Groei & Bloei.

Ik ben verder actief op het gebied van inzet van groen voor fijnstof- en warmtestressreductie, verticaal groen voor binnen en buiten, groene daken en waterberging.

Volg mij op LinkedIn

Een goed op elkaar afgestemd en elkaar aanvullend team dat voor u klaarstaat.

Als er al sprake is van een rolverdeling dan is dat een praktische. Op het gebied van ontwerp en advies voor uw groene buitenruimte voert Marcel de gesprekken, doet het inmeetwerk, maakt ontwerpschetsen, ontwerptekeningen en op verzoek beplantingsplannen.

Hetty is daarbij de praktisch-kritische factor die, waar nodig, aanvullende ideeën toevoegt en het wensenpakket verifieert met de schetsvoorstellen en concept-beplanting die Marcel heeft gemaakt.